Meet, Greet & Eat

Eén keer per maand op vrijdagavond om 19.00 uur zijn er ‘Meet, Greet & Eat’ avonden.

Waarschijnlijk ken je de uitdrukking ‘Liefde gaat door de maag’. In het Duitsland zegt men: ‘Liebe geht durch den Magen’, terwijl de Italianen ‘L’amore passa per lo stomaco’ zeggen. Liefde kan op veel manieren geuit worden en maaltijd hebben met elkaar is daar een voorbeeld van.

Valentijnsdag is een van de drukstbezochte dagen in een restaurant. Voor een verliefd koppel is de avond geslaagd als er volle aandacht is voor elkaar is en er een fijn gesprek plaatsvindt, onder het genot van een voortreffelijke maaltijd. De liefde en romantiek wordt versterkt en nieuw leven ingeblazen.

In het alledaagse leven is de maaltijd een belangrijk moment van de dag waar het gezin na een drukke dag samenkomt en met elkaar deelt wat men die dag heeft meegemaakt. Dit zijn de gezellige momenten, waar men later graag op terugkijkt.

Ook in de Bijbel lezen we hoe de maaltijd een belangrijke uiting van intimiteit is en waar men tot rust komt in een veilige, vertrouwde omgeving. Psalm 23 vers 5 is hier een goed voorbeeld van en het Avondmaal is wellicht het ultieme voorbeeld waarin duidelijk wordt hoe belangrijk het is om samen maaltijd te houden. In Lukas 22 vers 15 verlangt Jezus er vurig naar om de Pascha met Zijn discipelen te vieren voordat Hij moest lijden. Hierin liet Hij Zijn onovertrefbare liefde aan ons zien. Hij gaf Zijn leven zodat wij leven en overvloed hebben voor onze geest, ziel en lichaam.

De Wings of Healing houdt 1 keer per maand op vrijdagavond om 19.00 uur ‘Meet, Greet & Eat avonden. Er is gelegenheid om elkaar en vooral Jezus te ontmoeten (Meet), beter te leren kennen (Greet) en samen te eten (Eat) in een ontspannen en gezellige sfeer. Tijdens deze avonden is er gelegenheid om met elkaar te delen wat je bezighoudt, of wat je ervaren hebt, wordt er een kort woord van bemoediging gesproken en bidden we voor genezing of andere nood. Dit alles onder genot van een warme maaltijd.

Op deze avonden is iedereen, jong of oud, alleenstaanden of gezinnen, gelovig of ongelovig, welkom om met elkaar te eten. We nodigen vrienden, kennissen of die eenzame man of vrouw in de straat uit voor een gezellige avond met een gratis warme maaltijd. We houden van variatie en elke maand serveren we een andere keuken. Zo hebben we al de Aziatische en Surinaamse keuken gehad, maar ook de Hollandse pot en Meet, Greet & Friet avond met een frietbuffet gehouden. Je begrijpt, we kunnen hier eindeloos op door variëren.
Yummy!

Ben je geïnteresseerd

Kijk dan op onze agenda voor de eerstvolgende Meet, Greet & Eat avond. Wij zien naar je uit en neem vooral iemand mee!